Υποβολή αίτησης για EPC – E. Επαγγελματική Ταυτότητα

Για να υποβάλετε αίτηση για EPC θα πρέπει:

  • να δημιουργήσετε λογαριασμό ΕΕ en, εάν δεν διαθέτετε ήδη
  • να συνδεθείτε με την EU Login en, την Υπηρεσία Ταυτοποίησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (μόλις συνδεθείτε, θα οδηγηθείτε στη διεπαφή EPC)
  • να συμπληρώσετε το προφίλ σας στην EPC με τα προσωπικά σας στοιχεία και τα στοιχεία επικοινωνίας σας
  • να δημιουργήσετε την αίτηση
  • να τηλεφορτώσετε ηλεκτρονικά τα σκαναρισμένα αντίγραφα των σχετικών εγγράφων (κάθε δικαιολογητικό πρέπει να σκανάρεται και κατόπιν να τηλεφορτώνεται ως ξεχωριστό αρχείο.)
  • να υποβάλετε όλα τα σχετικά έγγραφα στην αρχή της χώρας σας.

Από τη στιγμή που θα υποβληθεί η πρώτη αίτηση, δεν θα μπορείτε πλέον να επικαιροποιείτε μόνοι σας τα προσωπικά σας δεδομένα (αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου, επώνυμο ή υπηκοότητα – τα οποία θα αναγράφονται στο πιστοποιητικό), αλλά θα πρέπει να ζητάτε την επικαιροποίησή τους από την αρχή που χειρίζεται τον φάκελό σας.

Για κάθε αίτηση, οι αρχές τόσο της χώρας καταγωγής σας όσο και της χώρας υποδοχής ενδέχεται να σας χρεώσουν τέλη για την εξέταση του φακέλου σας. Στην περίπτωση αυτή, θα λάβετε ξεχωριστό τιμολόγιο από κάθε αρχή.

Οι αρχές ενδέχεται επίσης να σας ζητήσουν να προσκομίσετε επικυρωμένα αντίγραφα των εγγράφων σας, σε περίπτωση που δεν μπορούν να ελέγξουν την εγκυρότητά τους.

Η EPC ισχύει:

  • επ’ αόριστον, εάν η εγκατάστασή σας είναι μακροχρόνια
  • 18 μήνες, εάν παρέχετε υπηρεσίες προσωρινά
  • 12 μήνες, εάν παρέχετε υπηρεσίες προσωρινά και το επάγγελμά σας έχει σχέση με τη δημόσια υγεία ή ασφάλεια (για παράδειγμα, είστε φυσιοθεραπευτής/ φυσιοθεραπεύτρια ή οδηγός ορειβασίας).

Εάν οι αρχές του κράτους μέλους υποδοχής δεν λάβουν απόφαση εντός των νόμιμων προθεσμιών, τα προσόντα σας αναγνωρίζονται σιωπηρά και μπορείτε να δημιουργήσετε το πιστοποιητικό EPC από τον διαδικτυακό σας λογαριασμό.

Εάν οι αρχές απορρίψουν την αίτησή σας, οφείλουν να σας εξηγήσουν τους λόγους και να αναφέρουν τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να προσφύγετε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept
Reject