Τι να αποφύγετε σε μία συνέντευξη

Μια συνέντευξη εργασίας, είναι η ευκαιρία που έχει ο υποψήφιος εργαζόμενος για να δώσει την καλύτερη πρώτη εντύπωση και να αποδείξει στον υπεύθυνο προσλήψεων πως είναι ο καταλληλότερος για την προσφερόμενη θέση. Η συνέντευξη παίζει καθοριστικό ρόλο στην εύρεση μιας θέσης εργασίας και αυτός είναι ο λόγος που μπορεί να αποτελέσει μία από τις πιο αγχωτικές εμπειρίες του υποψήφιου με αποτέλεσμα να συνηθίζονται κάποια λάθη τα οποία δύναται να επηρεάσουν την τελική απόφαση του εργοδότη.

Η MASTER PLUS με την πολύχρονη εμπειρία της στο τομέα της κατάρτισης και αξιολόγησης ανθρώπινου δυναμικού σας παρουσιάζει τα πιο συνήθη λάθη ώστε να μπορέσετε να προετοιμαστείτε καλύτερα για μια μελλοντική συνέντευξη εργασίας και να τα αποφύγετε επιτυγχάνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Λάθος περιγραφή προηγούμενης εργασιακής εμπειρίας
Σε κάθε συνέντευξη σας δίνεται η ευκαιρία να ενημερώσετε τον πιθανό εργοδότη σας για την προηγούμενη εργασιακή σας εμπειρία. Θα πρέπει πάντα να είστε προετοιμασμένοι να δώσετε μια σχετική περίληψη χωρίς να χρησιμοποιείτε υπερβολικά τεχνικούς όρους ή να μπείτε σε πολλές λεπτομέρειες προκειμένου να εξηγήσετε την εργασία σας. Αποφύγετε την ορολογία, τις αφηρημένες έννοιες και τις περιλήψεις δύσκολων σημείων.

Η παράλειψη σωστής έρευνας για τη θέση εργασίας
Πριν τη συνέντευξη προσπαθήστε να μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε για την εταιρεία που αναζητά προσωπικό και τι περιλαμβάνει η θέση που διεκδικείτε.

Η υπερβολική προσπάθεια επίδειξης γνώσης και ικανοτήτων
Είναι φυσικό να θέλετε να εντυπωσιάσετε στη συνέντευξή σας αλλά μην ξεχνάτε ότι πολλές φορές η υπερβολική προσπάθεια μπορεί τελικά να σας κοστίσει. Αντί να επιδεικνύετε συνεχώς λεκτικά τα επιτεύγματα σας καλό θα ήταν κάνετε κάτι ώστε να τα αποδείξετε, όπως με το να δώσετε ένα δείγμα της δουλειά σας ή κάτι σχετικό με αυτό που θα μπορούσε να ενδιαφέρει τον άνθρωπο που σας παίρνει τη συνέντευξη.

Όταν δεν κάνετε ερωτήσεις
Το να ρωτάτε και εσείς σχετικές και εύστοχες ερωτήσεις δείχνει ότι σας ενδιαφέρει η δουλειά και ότι είστε επικεντρωμένοι σε αυτό που θέλετε. Επιπλέον, όσο περισσότερο μετατρέπετε μία συνέντευξη σε συζήτηση, τόσο πιο ικανοί αισθάνεστε να αντεπεξέλθετε σ’ αυτή.

Αιτιολογείστε γιατί είστε ιδανικοί για τη δουλειά
Για κάθε δεξιότητα που ισχυρίζεστε ότι κατέχετε βεβαιωθείτε ότι έχετε και ένα λόγο για τον οποίο θα σας κάνει να είστε κατάλληλος για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας και προσπαθήστε να παραθέσετε στοιχεία που θα το ενισχύουν.

Το γεμάτο αναληθείς πληροφορίες βιογραφικό
Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην λέτε ψέματα για τις δεξιότητες και τα επιτεύγματά σας σε μια συνέντευξη. Οι εργοδότες είναι πιθανόν να μάθουν για αυτά όταν θα κάνουν ελέγχους στο ιστορικό σας ή να φανεί η ανεπάρκεια σας σε περίπτωση που κερδίσετε τη θέση εργασίας.

Η ακατάλληλη παρουσία και ενδυμασία
Θα πρέπει πάντα να ντύνεστε σαν επαγγελματίας σε μια συνέντευξη για δουλειά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό σημαίνει επίσημο ντύσιμο εργασίας χωρίς όμως να γίνεται υπερβολικό και αυτό γιατί θα πρέπει η εμφάνιση σας να επιτρέπει στην προσωπικότητα σας να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Φλυαρία
Πολλές φορές η αγχωτική διαδικασία της συνέντευξης για δουλειά μπορεί να σας κάνει φλύαρους για αυτό καλό θα ήταν να είστε προετοιμασμένοι και να απαντάτε λακωνικά και περιεκτικά στις ερωτήσεις του εργοδότη.

Η άσκηση κριτικής για τον τωρινό σας εργοδότη
Σε περίπτωση που έχετε εργασθεί και στο παρελθόν είναι πιθανό να σας ζητηθεί ο λόγος που αφήσατε την τελευταία σας δουλειά αλλά αυτό δεν αποτελεί ευκαιρία για να παραπονεθείτε για τον εργοδότη σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept
Reject