Social Media και εύρεση εργασίας

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις μέρες μας αποτελούν έναν βασικό παράγοντα στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας. Οι εργοδότες πολλές φορές χρησιμοποιούν ιστοσελίδες όπως το LinkedIn, το Twitter και το Facebook για να συλλέξουν πληροφορίες αλλά και να επιβεβαιώσουν όσα έχει ήδη αναφέρει στο βιογραφικό του, στην συνοδευτική επιστολή και στην προσωπική συνέντευξη το άτομο που αναζητά μια θέση εργασίας. Αυξάνονται οι πιθανότητες επιλογής σας από τον εργοδότη εάν το προφίλ σας επιβεβαιώνει την εκπαίδευση και τα τυπικά προσόντα σας, δημιουργεί θετικές εντυπώσεις για την προσωπικότητας σας και ταιριάζει με την κουλτούρα της εταιρείας.

Συνεπώς, ένα άτομο που αναζητά εργασία θα πρέπει να διαχειριστεί την ηλεκτρονική του παρουσία έτσι ώστε να λειτουργήσει υπέρ του σε μια πιθανή αναζήτηση του από τον μελλοντικό εργοδότη του. Το πρώτο βήμα για αυτό είναι να συμπληρώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στο προφίλ του στα κοινωνικά δίκτυα, να δώσει ιδιαίτερη σημασία στο όνομα που έχει καταχωρήσει στο προφίλ του, να παρουσιάσει με λεπτομέρειες την προηγούμενη εργασιακή εμπειρία του και να προσθέσει οποιοδήποτε άλλο στοιχείο μπορεί να ενισχύσει το επαγγελματικό του προφίλ όπως για π.χ. συμμετοχή σε σεμινάρια/ συνέδρια, βραβεία, υποτροφίες, δημοσιεύσεις κ.ο.κ. Θα πρέπει να φροντίζει να ανανεώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα το προφίλ του και το βιογραφικό του ιδίως σε περίπτωση που υπάρξουν αλλαγές.

Επιπλέον, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας βοηθάνε να μένουμε ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις σε θέματα του αντικειμένου μας ή για εταιρείες που μας ενδιαφέρουν, ακολουθώντας απλώς τις σελίδες τους, αλλά και να μένουμε συνδεδεμένοι με τις επαφές μας ενημερώνοντας συχνά την κατάσταση μας και κοινοποιώντας υλικό με τα ενδιαφέροντα και τις γνώσεις μας. Δίνεται, επίσης, η δυνατότητα μέσω τωνsocial media να ζητήσουμε συστάσεις από προηγούμενους εργοδότες μας και συνεργάτες μας και να τις εμφανίσουμε στο προφίλ μας, γεγονός που μόνο θετικές εντυπώσεις μπορεί να δημιουργήσει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept
Reject